Οικονομία/ Επιχειρηματικότητα

Ενδιαφέρον από κινεζικές ψηφιακές πλατφόρμες για παραγωγές στην Ελλάδα

Αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, ο κ. Gong Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της iQiyi, της δημοφιλέστερης κινεζικής εταιρείας διαδικτυακής ψυχαγωγίας, υπογράμμισε την πρόθεση της εταιρείας του να διερευνήσει τις δυνατότητες πραγματοποίησης εκπομπών οπτικοακουστικού περιεχομένου στον ελληνικό χώρο.

Τα ελληνικά λιμάνια και ο νέος «Δρόμος του Μεταξιού»

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ.του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Δημήτρης Ρούτος, μιλά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε σχετικά με τη σημασία των ελληνικών λιμανιών στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κίνας για την πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI).

«Έχει ανοίξει ο δρόμος για σημαντικές κινεζικές επενδύσεις»

«Προφανώς πρέπει να γίνουν πολλά από ελληνικής πλευράς ώστε να διαμορφωθεί φιλικό περιβάλλον για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα», σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος είναι αισιόδοξος για την πορεία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ και Shanghai International Port Group

COSCO, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) και Shanghai International Port Group (SIPG) υπέγραψαν δύο σημαντικά μνημόνια συνεργασίας (MOU), στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, στις 12 Ιουνίου 2017.

Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει την Κίνα

Η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της Ελλάδας, η οποία παραδοσιακά λαμβάνει χώρα κατά τις αρχές Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.