‘Ο ΟΡΦΑΝΟΣ ΤΖΑΟ’ του Ζι Ζουνσιάνγκ στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

‘Ο ΟΡΦΑΝΟΣ ΤΖΑΟ’ του Ζι Ζουνσιάνγκ στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

11 μοναδικές παραστάσεις από 18 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας  2017/2018, παρουσιάζουν στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το έργο ‘Ο Ορφανός Τζάο’ του Ζι Ζουνσιάνγκ, ένα από τα αριστουργήματα της κινεζικής λογοτεχνίας. 

Ημερομηνία Έναρξης
Ημερομηνία Λήξης

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας  2017/2018, παρουσιάζουν στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τον έργο ‘Ο Ορφανός Τζάο’ του Ζι Ζουνσιάνγκ, ένα από τα αριστουργήματα της κινεζικής λογοτεχνίας. 

Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος Κινέζος σκηνοθέτης Δρ. Wang Xiaoying.

‘Ο Ορφανός Τζάο’, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο Άμλετ της κλασικής κινεζικής λογοτεχνίας, αποτελεί έργο ζαζού, μια σκηνική σύνθεση πρόζας και ποίησης, χορού και παντομίμας, με έμφαση στο κωμικό στοιχείο ή στο αίσιο τέλος. Πιστεύεται ότι γράφτηκε τον 13ο αιώνα και αποδίδεται στο συγγραφέα Ζι Ζουνσιάνγκ. Πρόκειται για μία ιστορία που αγαπήθηκε πολύ σε όλο τον κόσμο και γνώρισε αναρίθμητες αναβιώσεις στο θέατρο, στην όπερα, στον χορό, ακόμη και στον κινηματογράφο, ενώ είναι το πρώτο δράμα της Κίνας που μεταφράστηκε σε ευρωπαϊκές γλώσσες και ενέπνευσε δεκάδες διασκευές, μεταξύ των οποίων, αυτές του Βολταίρου και του Μεταστάζιο, αλλά και μια ημιτελή εκδοχή από τον Γκαίτε.

Στις παραστάσεις, που έχουν ξεκινήσει από τις 18 Νοεμβρίου 2018 (και θα διαρκέσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου) στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, συμμετέχουν Έλληνες και Κινέζοι ηθοποιοί – οι οποίοι μιλούν ο καθένας στη γλώσσα του – ενώ υπάρχουν υπέρτιτλοι στα ελληνικά, αγγλικά και κινέζικα.