Πολιτισμός /Πολιτιστική Βιομηχανία

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου

«Το Σώμα – Η Ψυχή – Ο Τόπος. Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες» - Έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Εθνικό Μουσείο Τεχνών της Κίνας στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου (24/9 -15/10/2017)

Τα αναμνηστικά γραμματόσημα προς τιμή του Ελληνοκινεζικού Έτους παρουσιάστηκαν στην Θεσσαλονίκη

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017».

Τα ΕΛΤΑ τιμούν το Έτος Ελλάδας-Κίνας στην Θεσσαλονίκη

Με μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων και την παρουσίαση του βιβλίου «LI KI – Τελετουργικό και εθιμοτυπία στην οργάνωση κοινωνίας και κράτους της αρχαίας Κίνας», τα ΕΛΤΑ τιμούν το Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας 2017, με την ευκαιρία της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το ελληνικό βιβλίο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου

Περισσότερα από 120 βιβλία (πεζογραφία, ποίηση, παιδική λογοτεχνία, επιστημονικά βιβλία και συγγράμματα τέχνης) από την πρόσφατη ελληνική εκδοτική παραγωγή (2016-2017) από 52 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Περίπτερο, στην 24η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (Beijing International Book Fair – BIBF), στις 23-27 Αυγούστου.

Η επιστήμη και η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων και Κινέζων σε δύο εκθέσεις στην Αθήνα και το Πεκίνο

Ανταλλαγή εκθέσεων μεταξύ του Μουσείου Ηρακλειδών στην Αθήνα και του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ) στο Πεκίνο, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικών Βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας.

Η Ελλάδα στην Shanghai Film Festival Market

Δεκατρείς χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπέγραψαν Μνημόνια κινηματογραφικής συνεργασίας και ανταλλαγών με τους οργανωτές του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης ( Shanghai International Film Festival – SIFF, 17-26 Ιουνίου 2017).

H κινεζική πορσελάνη βασιλικών κλιβάνων Ru

Tα αγγεία κεραμικής Ru είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος κινεζικής κεραμεικής από τη δυναστεία των Σονγκ (960 - 1279) που παραγόταν για μια σύντομη περίοδο περίπου από το 1085 έως το 1115.  Τα κεραμικά της δυναστείας των Σονγκ είναι κατά κύριο λόγο πηλός υψηλής όπτησης που παρήχθησαν αποκλειστικά και μόνο για την αυτοκρατορική αυλή. Τα αγγεία αυτά ψήθηκαν σε  κλιβάνους τόσο στην Βόρεια όσο και στη Νότια Κίνα κατά τη επικράτεια της δυναστείας των Βορείων Σονγκ (960-1127) και της δυναστείας των Νοτίων Σονγκ (1128-1279). 

Ένας θεατρικός διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα

Ένας «θεατρικός διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα» έλαβε χώρα στο Πεκίνο, από τις 20 έως τις 28 Απριλίου 2017,  προϊόν της συνεργασίας του Κέντρου Κλασσικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου.

Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στην Αθήνα

«Ο ρόλος του Πολιτισμού ως εργαλείο ήπιας και έξυπνης ισχύος, καθώς και ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης» στην συνάντηση του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στην Αθήνα (23-24 Απριλίου 2017).