Τελευταία Νέα

‘Ο ΟΡΦΑΝΟΣ ΤΖΑΟ’ του Ζι Ζουνσιάνγκ στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας  2017/2018, παρουσιάζουν στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τον έργο ‘Ο Ορφανός Τζάο’ του Ζι Ζουνσιάνγκ, ένα από τα αριστουργήματα της κινεζικής λογοτεχνίας. 

Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος Κινέζος σκηνοθέτης Δρ. Wang Xiaoying.

Κίνα και αρχαία Ελλάδα: Σύγκριση μυθολογίας και φιλοσοφίας

Λίγο πριν την ανανέωση των εκθεμάτων της περιοδικής έκθεσης «Από την Απαγορευμένη Πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» στο Μουσείο Ακρόπολης που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, ο διακεκριμένος καθηγητής του Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 7 μ.μ., με θέμα «Κίνα και αρχαία Ελλάδα: Σύγκριση μυθολογίας και φιλοσοφίας»

H έκθεση “Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων” στο Μουσείο του Παλατιού του Πεκίνου

Η έκθεση, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας με το Μουσείο του Παλατιού και εντάσσεται στο πλαίσιο «Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017», περιλαμβάνει αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και τεχνολογίας: 342 αρχαία αντικείμενα, 6 σύγχρονα αντίγραφα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα έργο της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και ένα έργο του Μουσείου Μπενάκη.

Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας για ψηφιοποίηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Στις εργασίες του ελληνικού πάνελ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια του ΕΜΠ κα Α. Μοροπούλου, η οποία παρουσίασε καινοτόμες και αειφόρες δράσεις διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομίας, η κα Γεωργία Αγγελάκη, σύμβουλος για θέματα ψηφιοποίησης Εθνικής Βιβλιοθήκης, και ο CEΟ της εταιρείας ψηφιακού πολιτισμού και πολιτιστικής διαχείρισης PostScriptum, ο κ. Κ. Κωνσταντινίδης, ενεργό μέλος της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής ψηφιακής πολιτιστικής Βιβλιοθήκης Europeana και εκπρόσωπός της για τις επαφές της με την Κίνα.