Η πολεμική κινεζική τέχνη των Shaolin στην Αθήνα

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Η πολεμική κινεζική τέχνη των Shaolin στην Αθήνα

Αναρτήθηκε στο:

Οι Shaolin μοναχοί από την Κίνα θα επισκεφθούν τη χώρα μας για να παρουσιάσουν την πολεμική τους τέχνη σε τέσσερις προγραμματισμένες παραστάσεις με τίτλο “Shaolin The Legend”.

Ημερομηνία Έναρξης
Ημερομηνία Λήξης

Στην παράσταση αυτή, που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας, θα συμμετέχουν οι αυθεντικοί Σαολίν Κινέζοι μοναχοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Πρόκειται για μια παράσταση που υμνεί την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και αναβιώνει την ατμόσφαιρα κινεζικών ταινιών όπως "Τίγρης και δράκος", 'Ήρωας", "Ιπτάμενα στιλέτα" και θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα του kung fu.

δρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Ταεκβοντό) το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 16.00 και στις 20.30, και την Κυριακή 1 Απριλίου στις 12.30 και στις 17.30.