Καλά ταξίδια Air China!

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Καλά ταξίδια Air China!

Η Air China ξεκινά απευθείας δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, η Air China ξεκίνησε το νέο απευθείας δρομολόγιό της Πεκίνο-Αθήνα. Η πρώτη πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το πρωί του Σαββάτου και μετέφερε 200 επιβάτες. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο πρέσβης της ΛΔ Κίνας, Zou Xiaoli. Αμφότεροι επεσήμαναν την κομβική σημασία που έχει η άμεση σύνδεση των δύο χωρών, στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό.

Το νέο δρομολόγιο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα με αεροσκάφη Airbus 330-200, μειώνοντας τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας σε μόλις 10,5 ώρες. Οι πτήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Η πτήση από Πεκίνο θα αναχωρεί στις 02:30 και φτάνει στην Αθήνα στις 08:15. Η πτήση από Αθήνα θα αναχωρεί στις 14:15 και φτάνει στο Πεκίνο στις 04:30 την επόμενη μέρα. (όλες οι ώρες είναι τοπικές)

Η έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα αλλά και να προσδώσει στη χώρα ρόλο περιφερειακού κόμβου μεταφορών, εξυπηρετώντας επαγγελματίες ταξιδιώτες, τουρίστες και φοιτητές, από τις δύο χώρες.