«Περιπέτειες με τους Έλληνες θεούς»

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

«Περιπέτειες με τους Έλληνες θεούς»

Ένας νέος ταξιδιωτικός οδηγός για την Ελλάδα, των Miao Bin και Eley Yuan,  μόλις εκδόθηκε στην Κίνα και παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο One Way Space, στο Πεκίνο, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Ένας νέος ταξιδιωτικός οδηγός για την Ελλάδα, των Miao Bin και Eley Yuan,  μόλις εκδόθηκε στην Κίνα και παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο One Way Space, στο Πεκίνο, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Η έκδοση, στην κινεζική γλώσσα,  εστιάζει στον πολιτιστικό τουρισμό στην Ελλάδα, παρέχοντας πληροφορίες για μουσεία, πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, φεστιβάλ και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι συγγραφείς του οδηγού, Miao Bin και η σύζυγός του Eley Yuan, είναι οι μοναδικοί Κινέζοι travel bloggers που έχουν ζήσει στην Ελλάδα και είναι μέλη του Travel Bloggers Greece networking group. Είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο οδηγός τους βαθμολογείται με 9.4/10, στην δημοφιλή κινεζική ιστοσελίδα βιβλιοκριτικής douban.com

Στην παρουσίαση του οδηγού, ο κ. Miao Bin μίλησε για την εμπειρία του από τη ζωή στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, Eley Yuan. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια όχι μόνο σε όμορφα τοπία, αλλά επίσης πλούσια σε κουλτούρα και ιστορία. Σημείωσε ότι τέχνη και τα ταξίδια θα πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι και ο οδηγός «Adventure with Greek Gods», έχει στόχο να βοηθήσει όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσα από την τέχνη. Οι μουσικοί Chang Jing και Zhang Di, οι οποίοι έχουν εμφανιστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μίλησαν για την εμπειρία τους από την Ελλάδα και ερμήνευσαν έργα τους από το καινούργιο τους άλμπουμ που τιτλοφορείται «Αιγαίο», το οποίο αποτελεί ένα μουσικό πάντρεμα ελληνικής και κινεζικής μουσικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κίνα, το στέλεχος ΓΤΕ Πεκίνου κ. Λάμπρος Κάζης, ο οποίος μίλησε για τον ταξιδιωτικό οδηγό, ευχαρίστησε τον συγγραφέα για τις προσπάθειές του για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα και απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων για την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί η ανοδική τάση που παρατηρείται για τουριστικού ενδιαφέροντος κινέζικες εκδόσεις σχετικά με την Ελλάδα. Πρόκειται όχι μόνο για γενικού περιεχομένου εκδόσεις, αλλά και για εκδόσεις που εστιάζουν στον θεματικό τουρισμό ή παρουσιάζουν την Ελλάδα από την σκοπιά ειδικότερων δράσεων με έμφαση στην συμμετοχικότητα του αναγνώστη-ταξιδιώτη και την ενεργό ανακάλυψη από αυτόν τουριστικών διαδρομών και περιηγήσεων. Παρόμοιες εκδόσεις για την Ελλάδα ανταποκρίνονται στις ανερχόμενες τάσεις της τουριστικής αγοράς προς την κατεύθυνση του ατομικού τουρισμού, τουρισμού εμπειρίας, πολιτιστικού ή εκπαιδευτικού τουρισμού κλπ.