Εγκαίνια έκθεσης “Το Πεκίνο μέσα από τον φακό Ελλήνων φωτογράφων”

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Εγκαίνια έκθεσης “Το Πεκίνο μέσα από τον φακό Ελλήνων φωτογράφων”

Αναρτήθηκε στο:

Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στις 7:00μ.μ., πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Το Πεκίνο μέσα από τον φακό Ελλήνων φωτογράφων”.

Ημερομηνία Έναρξης
Ημερομηνία Λήξης

Η έκθεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας και Συνεργασίας στον τομέα των Πολιτιστικών Βιομηχανιών και οργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου Πεκίνου, φιλοξενεί εκατό φωτογραφίες δύο Ελλήνων φωτογράφων, του κ. Ιωάννη Μαρίνογλου και του κ. Γιώργου Δούπα. Οι δύο φωτογράφοι, με τα έργα τους, καταφέρνουν  να μας ταξιδέψουν στο Πεκίνο και να μας γνωρίσουν την κινεζική πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας τοπία, μνημεία της κινεζικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στιγμές από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης, καθώς και το σύγχρονο πρόσωπο της Κίνας. 

Κατά την τελετή των εγκαινίων, χαιρετισμούς απήυθηναν η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, αντιδήμαρχος Πειραιά για Πολιτιστικά θέματα, η κυρία Βάλια Καϊμάκη, Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, ο κ. Xu Hejian, Διευθυντής του Γραφείου Ενημέρωσης του Δήμου Πεκίνου και ο κ. Ιωάννης Μαρίνογλου, φωτογράφος, ενώ παραυρέθηκε πλήθος φιλότεχνων, καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία του Δήμου Πεκίνου.

Όλοι οι ομιλητές, κατά τους χαιρετισμούς τους, υπογράμμισαν την καλή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα, ιδιαίτερα στον τομέα του Πολιτισμού, και εξήραν την προσπάθεια που γίνεται να έρθουν ακόμη πιο κοντά οι δύο λαοί.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαίου 2018.