Στην Αθήνα κινεζική 20μελής αντιπροσωπεία της κινεζικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Στην Αθήνα κινεζική 20μελής αντιπροσωπεία της κινεζικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της κινεζικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής Πεκίνου, υπό τον γενικό διευθυντή της κ. Yang Shuo, είχε ο Υπουργός κ. Ν. Παππάς  και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λ. Κρέτσος στην Αθήνα.

Στην κινεζική 20μελή αντιπροσωπεία περιλαμβάνονταν και διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών οπτικοακουστικής παραγωγής του Πεκίνου, στα οποία παρουσιάστηκε από τον κ. Κρέτσο και τον Πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ, κ. Π. Κουάνη, το νέο θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών, ενώ υπογραμμίσθηκαν οι θετικές προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα αυτό, ως προς την συνεργασία με την Κίνα.

Σε κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Παππά  με τον κ. Yang Shuο, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης πολλών εκ των καλύτερων εταιρειών οπτικοακουστικής παραγωγής της Κίνας στην Ελλάδα. 

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε το εξαίρετο κλίμα των διμερών ελληνο-κινεζικών σχέσεων και το πως η Ελλάδα μπορεί να καταστεί "γέφυρα" επικοινωνίας και "παράθυρο" στις επαφές και ανταλλαγές της Κίνας με την Δύση, προοπτική την οποία ο ίδιος στηρίζει προσωπικά καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια. 

Κατά την συνάντηση του ΓΓΕΕ κ. Κρέτσου με τον κ. Yang Shuo, ο κινέζος αξιωματούχος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της κινεζικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής να συνεργαστεί στενά με την Ελλάδα στον τομέα του κινηματογράφου και τηλεόρασης με την μορφή επενδύσεων, παραγωγών και συμπαραγωγών και στο γεγονός ότι ήδη μεγάλες κινέζικες εταιρείες, όπως οι Youku, Kaixin Mahua, "Wenhua Zhongguo/Cultural China" έχουν απτά σχέδια συνεργασιών με την Ελλάδα.  O κ. Κρέτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στις διμερείς ανταλλαγές και τη συνεργασία, σημειώνοντας τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως τόπος υλοποίησης οπτικοακουστικών παραγωγών, όπως η φυσική ομορφιά, οι ιστορικοί και πολιτιστικοί της πόροι, η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.  Η Ελλάδα, τόνισε, καλωσορίζει τις κινεζικές εταιρείες να την επισκεφθούν και να την επιλέξουν ως χώρα πραγματοποίησης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, τηλεοπτικών σήριαλ, ντοκιμαντέρ και κινούμενων σχεδίων, προσθέτοντας ότι ο ίδιος προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία με την Κίνα στον τομέα αυτό, προσφέροντας ένα από τα ελκυστικότερα περιβάλλοντα επενδύσεων στην οπτικοακουστική παραγωγή στον ευρωπαϊκό χώρο.