Εγκαίνια Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Nankai (Tianjin)

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Εγκαίνια Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Nankai (Tianjin)

Αναρτήθηκε στο:

Τα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του ιστορικού Πανεπιστημίου Nankai της πόλης Tianjin πραγματοποιήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2017, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα, κ. Λεωνίδα Ροκανά.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ροκανάς υπογράμμισε την επιρροή του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού στην παγκόσμια Ιστορία. Αναφερόμενος στην παγκόσμια ιστορική σημασία των Δρόμων του Μεταξιού, ο Έλληνας πρέσβης μίλησε για τη σύγχρονη κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road, για τη θέση της Ελλάδας ως κόμβου σε αυτό το πλαίσιο, και για τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας - οι σχέσεις των οποίων διανύουν ήδη μία περίοδο ισχυρής και δυναμικής ανάπτυξης. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης και του πολιτισμού για τη διμερή συνεργασία και εξέφρασε την επιθυμία ενίσχυσης της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Nankai.


Ο πρέσβης της Ελλάδας έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Nankai “Ελληνιστικός Πολιτισμός και Δρόμος του Μεταξιού”, το οποίο ερευνά την επιρροή του Ελληνιστικού κόσμου στη δημιουργία και στην εξέλιξη των Δρόμων του Μεταξιού και στην αλληλεπίδραση ελληνιστικού και κινεζικού πολιτισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής έρευνας στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας Belt and Road.