Η προώθηση της οπτικοακουστικής παραγωγής στο επίκεντρο ελληνοκινεζικής συνάντησης

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Η προώθηση της οπτικοακουστικής παραγωγής στο επίκεντρο ελληνοκινεζικής συνάντησης

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αντιπροσωπεία της κινεζικής Υπηρεσίας Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (20.11.2017).

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της κινεζικής Κρατικής Αρχής Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television SAPPRFT) – ενός υπερυπουργείου με αρμοδιότητες στους παραπάνω τομείς – επισκέπτεται την Ελλάδα και είχε σήμερα (20.11)  συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσο, στο κτίριο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο πλευρών ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε Κίνα και Ελλάδα για θέματα ραδιοτηλεόρασης και κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τον νέο νόμο, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, και αφορά στην επιδότηση της οπτικοακουστικής παραγωγής (κινηματογράφος, τηλεόραση, κινούμενα σχέδια και ψηφιακά παιχνίδια) και ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στις αρχές του 2018.

Από την πλευρά τους, οι Κινέζοι συνομιλητές αναφέρθηκαν στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Κίνα για την προώθηση της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επικαιροποίησής του.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να διευρύνουν την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στον τομέα της παραγωγής και προώθησης οπτικοακουστικών έργων.