Ελληνική μικρού μήκους ταινία βραβεύεται στο Πεκίνο

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Ελληνική μικρού μήκους ταινία βραβεύεται στο Πεκίνο

Βράβευση ελληνικής συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ε.Ε.-Κίνας (Πεκίνο, 28/9/2017).

Στην ελληνική ταινία «Χρήστος και Δήμητρα», σε σκηνοθεσία Αμέρισσας Μπάστα απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο στο 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ΕΕ-Κίνας, μιας πλατφόρμας που στόχο έχει την παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους από την πρόσφατη παραγωγή και την ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ κινηματογραφιστών και θεατών από την ΕΕ και την Κίνα.

Στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ΕΕ-Κίνας διαγωνίσθηκαν 36 Ευρωπαίοι από 21 χώρες της ΕΕ και 42 Κινέζοι δημιουργοί ταινιών. Οι ταινίες αξιολογήθηκαν από μια 6μελή κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας - 3 Ευρωπαίοι και 3 Κινέζοι – προέρχονται από τον χώρο της πολιτιστικής βιομηχανίας και του κινηματογράφου.  

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε στην έδρα της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Πεκίνο, στις 28 Σεπτεμβρίου, και οργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ, το κινεζικό περιοδικό “The World and China” και την China New Youth Cinemas Beijing Ltd.

Απευθυνόμενος στο κοινό της τελετής βράβευσης, ο Πρέσβης της ΕΕ στην Κίνα, Hans Dietmar Schweisgut, υπογράμμισε ότι οι ταινίες αναδεικνύουν την πολυμορφία, τη διαφορετικότητα αλλά και τα κοινά στοιχεία των πολιτισμών Κατά την εκδήλωση προβλήθηκαν τα διαφημιστικά βίντεο των ταινιών που βραβεύθηκαν.

Η ταινία της Αμέρισσας Μπάστα, διάρκειας 13 λεπτών (2015), είναι μια κωμωδία που πραγματεύεται την ιστορία του 8χρονου Χρήστου που θέλει να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου, που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, ο οποίος θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις.